37 minggu, perut mengeras

Hi mommy semua, saya rasa perut saya mengeras, tapi rasa juga baby gerak2, dalam pada masa sama tkde pula rasa contraction, sakit sikit2 je.. perlu pergi hospital ke ya

7 Balas

tak perlu pegi hospital lg rasanya puan. maybe badan tgh get ready nak bersalin. kalau rasa makin sakit and makin kerap tiap 5-10 minit non stop, baru puan pegi hospital. sbb yg tu dah dikira sbg contraction, dah dekat nak bersalin. jgn tggu turun darah/ketuban kalau dah ada contraction yg kerap mcm tu ye. kdg2 memg ada jenis badan yg tak turun tanda, terus rasa contraction je..

samaaa sy pun rasa mcmni. mlm td sampai susah tidur dia punya aktif tu mcm pemain bola kt dlm perut hahaha. tp sakit sikit2 juga & kekerapan tu takdelah 5-10min tu. sy tak pi hospital lg. sy tunggu turun tanda/air ketuban ni sementara nk serah diri Sabtu ni.

2y ago

saya serah diri 5/3 ni

Sama sis. Sy since 34w asyik mengeras. Pernah pergi klinik check bukaan rupanya belum tiba masa lagi. Bila mengeras je, sy ubah posisi yang lebih rilek. Jika duduk, cuba menyandar/ baring. Just monitor if kerap setiap 5-10 minit boleh pergi PAC.

saya pun sama sis..baby gerak semua okay..cuma gerakan die tu makin keras ..perut pun keras..tapi x kerap😅... sakit tu x da sakit sgt..die buat rasa x selesa jer...x kerap.... sy pun x pergi hospital... tapi tengah monitor .....

sama laa ngn saya.. time die mengeras sy kne baring kne rest.. gosok2 perut cuit2 skit bg die gerak.. pastu okay laa..

sy pun rasa mcm ni , haritu pergi hosp baru bukak 1cm , doc suruh balik smbil tunggu tanda2 nk bersalin 😂

perut mengeras, gerak kiri kanan..nk kira kick tu kemain payah..