KANCING GIGI

hi mommy semua, saya preg anak first dah 23weeks, alhamdulillah setakat ni hb normal. next month nurse cakap nak inject kancing gigi. apa pengalaman mommies semua time inject? sakit tak? takut pulak ?

48 Balas

sy dh cucuk mggu lepas. biasa klu amik darah ke, kne cucuk ke ,ok je, siap bleh tgk lg nurse cucuk jarum sambil cari urat,xde rase takut sakit lgsung, tp cucuk kancing gigi ni je la tah la, mcm sakit pulak. blk dari klinik demam, lenguh tangan 3 hari x ilang lg. next cucuk lg 4 mggu. anak sulung kne cucuk 2 kali... 😁

Masa cucuk xskit.. lps blik rumah sakit dia lenguh2, nak angkat pun trasa lnguh sgt2.. ngis2 juga la smbl mnta usap2 suami kat tangan😂.. skit dia lain mcm lenguh kebas rsa bgkak pun ada lgi2 cucuk tgn kanan yg mmg buat krja pakai tgn knan.. smggu jga la nak baik..22.10 ni lg kna ccuk yg kdua.. aww

So far ok ja inject tu... sakit sikit laa masa ubat nk masok.. sapa yg tgn kebal tu maybe xlebam n x lenguh... klu sy... lps cucuk tu rsa lenguh jgk la sbelah tgn... pstu esom tu bengkak haha.. nk tidur mengiring pun dilema😂

Masa cucuk tu tak sakit Malamnye tu baru rasa sakit kat tempat cucuk tu Makan masa 3-4 hari jugak la sakitnye, so better cucuk kt tangan kiri kalau sis bukan kidal laa sbb nanti nk buat keje takde la sakit 😁

Saya pun anak first. Cucuk yang first tak sakit, cuma lepas tu lenguh & bengkak sikit dalam seminggu. Tuam dengan kain rendam air suam panas baru elok. Cucuk yang kedua, okay pulak 😅 Boleh tidur mengiring

Kalo first pregnant..kne 2 kali suntik kancing gigi..Alhamdulillah dh selesai 2 kali suntik kancing gigi..bagi sye x sakit pn..Alhamdulillah xde sengal2 or sakit2 kt tmpt suntik...

xsakit sebenarnye ikut pd sesetengah mommy jgk pd sya cuma badan rsa lemah n need a rest tu je keesokkannye ok dah..lenguh2 sikit je bdn rehat in shaa allah esoknye ok 😉

sye pon 2kali cucuk kali pertama sakit sangt nk angkt tangan pon susah.. nurse kk sye cakap anak sulung ja 2kali.. klau pregnant lgi lepas ni sekali ja kena cucuk

Hehe sy haritu first inject mmg sakit smpai demam 😅 yg ke-2 pula Alhamdulillah mcm biasa je cuma sy selalu tuam dgn tuala panas surut sikit bengkak tu

Saya pregnant 2nd baby after 10years. Nurse ckp kena amek suntikan kancing gigi lg. Sbb jarak pregnancy jauh.. aduh.. nerves jugak