Inject kancing gigi

Salam mommies, nurse saya minta sy dtg kk next week utk inject kancing gigi. 1st time mom. Kenapa benda tu perlu ya? Kalau tak ambik boleh ke?

9 Balas

setakat injek kancing gg yg kita mmg dah taw benda tu amik je, melainkn vaksin baru yg byk sgt khabar angin skrg ni itu yg perlu dpertimbangkan nak amik ke tak. . sy dah dpt bln lps, sedap juga la rasa dia haha, next dos mgu ni insyaallah 😅

6mo ago

sy penah dgr je sblm ni cuma xsangka juga dorg fokus juga kat ibu preggy, asl bmanfaat utk mom & baby kita tawakal je semoga Allah lindungi kita smpi selamat bsalin, insyaallah 😊

Sy nk tnye ad X kt cni buat buku pink kt swasta...Sy ad tnye pasal inject Kancing gigi .doc ckp klinik dia bg inject sekali je..tu bg ibu & baby dlm kandungan..masa Sy first pregnancy dlu..Sy buat kt KK..Mmg 2 kali..boleh sesiapa bg pencerahan x

6mo ago

ok sis...terima.ksih atas pencerahan 🥰

Hi, mom👋 Suntikan kancing gigi wajib untuk ibu mengandung. Kalau awak tak ambil, atas risiko sendiri. Kenapa perlu ambil? Saya sertakan link daripada KKM. Ada jawapannya di situ. http://www.myhealth.gov.my/kancing-gigi-tetanus/

6mo ago

Terimaa kasih share link 😊🥰

sy dh lepas inject awal bulan haritu. Alhamdulillah ok je cuma lenguh dan sakit kt tmpt inject dlm 3 4hari tu. inject sekali je pastu xde dh nurse kata.

Awak better ambik… kita tahu masa nak beranak nanti apa akan brlaku… doktor nak elak masa nak beranak nnti takut kita kancing gigi… bahaya awak…

suntikan kancing gigi ni kena berapa minggu ya? takde pun nurse saya advice ni 🤣🤣 ke sebab saya masih awal (21w)

6mo ago

Kancing gigi nurse bagi bila kita dah rasa gerakan baby

Kancing gigi ni bagus elakkan sawan time mengandung. Mmg kena ambik tak silap.

6mo ago

Dua2

utk keselamat awk dan kndungan. ambil saja ya.

6mo ago

Baik, terima kasih ya..

Kandungan berapa weeks kena inject tu?

6mo ago

Sesudah ada graf baby