Tak lalu makan + muntah

Hi mommy semua, saya nak tanya. Normal ke dah masuk week ke 12 muntah + tak lalu makan tu makin teruk dari awal kehamilan? Saya lepas makan je muntah, makan je muntah. Risau pula makin nak habis trimester 1 makin kerap muntah + loya. Harap mommy semua membantu

2 Balas

Normal sis, semoga dipermudahkan segala urusan sis & baby. Sis blh amalkan rutin makan dalam kuantiti sedikit sekadar sis blh makan, tetapi kerapkan pengambilan makanan sis. Sy pun cuba amalkan mcm tu, dlm trimester 1 baru ni🤭

depends pd badan seseorang . ada tu smpai nk bersalin alami morning sickness.mg dpmudahkan segalanya Allahuma aamiin