First Kick

Hi mommy semua, saya nak tanya bila kali pertama mommy semua rasa first kick? And rasanya macam mana? Saya dah 18 week belum rasa lagi gerakan. Saya first time pregnant jadi tak tahu. Kalau dapat berkongsi pengalaman pun okay mommy semua ?

7 Balas

Sy first time rasa mse 18 weeks. Tu pon rasa mcm bgetar je kat perut. Ada org xdpt kesan pgerakan mcm tu sbb xjelas sgt. Skg dah 23 weeks pon, still rasa xrasa tendang ke apa. Cuma rasa mcm jentik jentik gitu je. Pastu kdg perut mcm mngeras then bila pegang dia lembut balik. Camtu jela. Kandungan pertama biasanya nurse kata lewat sikit.

Saya minggu ke 18 mcm tu rasa mcm ad buih je .. Start 20 minggu mcm tu dah rasa ada yg tendang ke berpusing ke mcm tu.. Skrg dah nk masuk 24 minggu.. Rasa dia tendang medium mcm tu..

Saya rasa masa start masuk 18 week. Tiba tiba je rasa macam ada kick dalam perut lepastu dapat rasa macam buih buih gerak dalam perut. 😆

19 weeks..1st time rasa mcm angin dan buih. Ingatkan lapar😂 lepas beberapa kali rasa baru perasan itu baby move

sy 17w dah dpat rase .. tpi mgkin awal rase sbb kulit perut sy nipis agaknye 😅 biase org tua2 ckap mcm tu

Sya Ank Kdua 18 mgu taim tu rse mcm angin je 18 mg u lebih start rse kuat dah dia gerak

Rasa mcm dijentik. Slow n lembut je. Mcm ada buih dlm perut. Kdg2 dpt rasa denyut2.