5 bulan lepas bersalin

Hi mommy semua . Saya first mom/24y . Baby saya sekarang dah 5 bulan . Saya bersalin normal . Sekarang ni memang saya cepat penat & takda tenaga langsung . Saya dah berhenti kerja . Sekarang memang full time jaga anak je . Bila suami ajak saya selalu tolak . Kesian suami saya rasa berdosa betul 😭 Boleh suggest tak jamu apa yang sesuai lepas bersalin ni . Bagi tambah tenaga , mengetat memontotkan , bagi elok untuk dalaman . 🤣 And lagi satu rambut saya gugur teruk sekarang . Kat mana mana ada je rambut saya . Pastu kesan strechmark pun banyak bergaris panjang hitam . Haihhh malu betul dengan suami , benda tu yang buat saya rasa insecure nak bersama .

2 Balas

rambut gugur lepas bersalin normal. tenaga tak perlu jamu. cukup jaga makan, kena banyak bergerak supaya sentiasa fit. mungkin awak stress, tu yg rasa lemah lemau je. kena happy2 jaga anak, baru mood pun okay. nak ketat nak montok kena bersenam. jamu bukan caranya kalau rasa. insecure dgn badan, tutup lampu hehe. tapi tak perlu insecure lah. kena bangga sebab tu bukti kita dah lahirkan zuriat suami kita.