5W3D kehamilan

Hi Mommy semua, nak tanya, sy first baby, sepanjang sy tahu sy hamil dua mggu lepas, sy ada skit2 bahagian perut...cramp sesekali, tapi hari ni, sy tak dek rasa apa2. normal ke?

11 Balas

normal ..sy dlam 4w pregnant tak sdar diri ingat nak priod rupanya tngh pregnant dh la msa tu amik ubat tahan sakit 🥴 ptt la apabila amik ubat mkin sakit rupanya ada bby ..nsb baik tkde apa ..sdar2 ada bby msa 5w pregnant 😂 pelik sngat asal mual tiba2 ..beli upt tgok2 double line 😂 skrg 35w dh..so mommy jgn risau eh selagi tkde kluar darah 😘 cramp or tak its normal awal pregnant..kluar drah tk normal bleh trus ke hosp

2y ago

4w normal cramp2 rasa mcm sengugut..jnji tiada kluar darah ye sis ..sy first tm jugak mcm tu 😊

saya x tahu saya hamil sebab period on of..tahu pun masa 15w tapi perubahan tu ada lah puting tu sensetif sangat sampi sekarang sakit x bolih sentuh.. masa awal2 hamil tu x bolih tahan kencing. kalau nk kencing tu terus bernti ingat ada masaalah rahim. jatuh.. atau kembang.. pastu krem perut macam nk period tu jarang2.. apa pun hati2 jangan angkat berat2 jangan stress2. banyak rehat.

Mula2 rasa pun macam tu juga normal awak cramps smpai ke peha. Saya 6 weeks pun ada rasa nilu2 bahagian perut tapi takpe tkda pape yg berlaku. Jngan buat kerja berat2 jngan terlampau bnyak bergerak kita awal lagi bnyak kan rehat trimester ke 2 baby dah besar tak perlu risau dah

normal ja.. sbb kandungan awal ni kdg kita sakit tu sbb penempelan pd dinding rahim dulu.. lps dh stabil sikit nt ok je.. selagi xdak tanda pendarahan ke apa InShaaAllah semua baik2 ja ya. jaga diri ok

2y ago

terima kasih sis....membantu ☺

kita sama laa... saya pun 5w3d .. moga kandungan kita dan ibu2 yang lain selamat sampai lahir. dah semoga allah berikan zuriat juga pada ibu2 yg tngh ttc. amin aminn

2y ago

awk adk dmm x? saya dah seminggu demam dan selsema, suara pun dah serak

hi sis itu normal sbb baby nak mmbesar dan tulang kita nak berkembang . if no bleeding or spotting . no need to worry okeh 🥰

2y ago

ya tk prlu risau . tp kalau ada sedikit darah atau apa² nanti terus g hospital okay

Hai sis ain. Jom kita share ap2 di whatsap.. sy aliana . Week prgnncy kita lbh kurang

2y ago

Hi sis aliana....boleh2...first baby jugak ye? no wsp sy 011 21440841 😊

Normal sis ikut pada badan masing2. Saya alami kembung perung kejang perut 2minggu.

normal. biasa nya cramp disebabkan implantation

amiin sis ain ..