35w baby kurang gerak

hi mommy semua nak tanya saya dah 35w 3d, sekarang memang baby kurang gerak dalam rahim? Harini baru 1 kali kick tu pun slow je dia gerak. Memang normal ke ? risau pun ada 🥲 #firstmom #pleasehelp #ingintahu

17 Balas

thank you semua, alhamdulilah baby saya sihat. Masa tanya tu memang rasa baby kurang gerak dah kejut pun taknak bangun, semalam lepas kerja terus pergi PAC, sampai je pac terus check ctg baby dia eh dia berjoget terus. Doc scan pun nampak dia menguap nampak betul seronok tidur seharian🥲

Seram jg tu. Fkir logik la mama bru 1kick since 9am baru slow je gerakan mmg lah x normal. ish ish ish, xde laa bagi alasan first mom, cuma nak tahu, ke apa klu dah rasa bby x aktif patut tnghri tu awk dtg terus ke hosp. ini semua pengetahuan paling basic kita kena tau

Tak normal tu kalau 1 kali je kick. Baik pg spital terus.. saya ni klau 20 minit baby xgerak pun saya cuak dah mesti akan goncang perut, tepuk2 perut bagi dia gerak baru lega.

sepatutnya awak trus pg hospital.bukan tanya kat sini dear.sbb mmg tak normal tu.misi pun dah pesan,kalau baby lambat gerak l/kick kena trus pg hospital.akk doakn smg allah permudahkan urusan awak...amiin

Allahu sis, kalau dri pagi smpai ptg 1 kick, kena g hspital dh tu sis, jgn main2 walaupun kick2 ni, kalau sis g hspital n cek okey apa semua x pa, Insyallah semoga dipermudahkan

Tak normal sis. Better pegi hospital cepat2 sblm terlambat. Sbb da ada kes mcm ni juga dia lmbt ke hospital, jantung baby da takde

tak normal. kalau awak rasa was2 dan benda tu rasa abnormal pergi hospital dear. tak perlu tanya dlm ni.

sis pergi hospital terus ok. nanti doktor buat ctg scan. semoga d permudahkan urusan. aamiin

sy 30 min x gerak, sy trus kcu dy dan pggil bby gerak Alhamdulillah dy gerak active blik

kalau dah 1 kali tu tak normal la sis. dah petang dah ni. pergi emergency cepat.