Sex + penat + hilang nafsu

Mommy semua, nak tanya, lelaki memang kuat nafsu sangat ke? Seminggu berapa kali suami akan mintak ? Saya ni preggy anak kedua,jdinya saya kdg cepat letih sampai kdg nk layan suami pun tkde mood. Penat 1 hal, ngntuk pun satu hal. Bila bab sexx suami mmg akan moody terus, nnti dia salahkan kita. Ye sy mmg kurang bernfsu sejak lahir anak pertme haritu, mgkin sbb saya letih sgt2, semua kerja rumah saya buat, jaga anak semua tu. Boleh bg kata2 semngat. #ingintahu bila bersuara sy jgk disalahkn 😭 sy penat

26 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Saya rasa puan tak bernafsu sebab penat dan bosan dengan sikap suami yang tak membantu. Just make it clear. Dalam rumah tangga perlu berterus-terang. Kalau perlu gaduh sekalipun, yes. Why not. Kita bukan robot. Tegaskan condition puan dan rumah tangga tidak berdiri hanya denga seorang. Ia adalah tanggungjawab bersama. Apatah lagi bila dah ada anak. Rutin perlu dibahagi2 tanpa mengira isteri tu full time suri rumah atau tidak. Isteri bertugas di rumah. Suami di tempat kerja. Dua2 tak berehat jadi bila suami dah berada di rumah, ambil juga tugas isteri yang masih belum selesai sampai ke malam. Bila ada toleransi barulah kasih sayang tu subur. Jika tidak, kita akan rasa tak adil dan saling menyalahkan. Rumah tangga bukan hanya soal untuk sex.

Baca lagi