Keliru

hello mommy semua ? nak tanya folic acid dan acid folic tu ubat yg sama ke atau ubat yg berlainan ? tlg jawb ya mommy2 semua bg yg tau sbb sy keliru nak bezakan ? #Mommytobe #1stpregg

21 Balas

Sama sis.. sejenis ja sis tapi berlainan dosage d pasaran.. dos pengambilan sekitar 400mcg(0.4mg) sampai 5mg sehari. tapi klau kat klinik dia siap2 bagi 5mg.

5y ago

ok sis hehe..

haha.. melayu pgl asid folik.. english pgl folic acid.. loll

boleh tanya lagi tak hihi asid folic ada berapa jenis ye ?

5y ago

Ada satu jenis je bentuk yg sama .. cuma berbeza brand dan mg ubat tersebut

Sama je.. org pngil bbeza je..

Ubat sama sis 😅

Sm je mommy..😊

Just th3 same

Sama je sis.

Sama je sis

Sama sis...