Breastpump

Hi mommy semua. Maaf saya nak bertanya tentang breastpump yang sesuai. Saya bekerja jadi saya nak minta pendapat jenis breastpump handsfree wireless yg sesuai.. And any tips untuk buat pemilihan breastpump? #firstmom #28weeks

2 Balas

tips: kena tahu breast shape dan nipple size. ni antara benda penting yg sis kena identify sblm membeli apa2 jenis bpump. dan start pam bila habis pantang. sbb milk flow dh stabil (ransangan ckup dari hisapan bby) rather than dlm pantang. saranan sy, dptkn konsultasi dan sewa bpump utk beberapa hari. after that if sis selesa baru beli.

3mo ago

klu bby admit sbb jaundice, boleh room in dgn bby. ibu akn dpt katil & meal mcm biasa dan bby blh direct feed utk turunkan bacaan jaundice. if bby admit sbb jngkitan kuman/komplikasi masa bsalin, suggest pkai manual pam is better semasa dlm pantang sbb kita menggunakan tenaga hand grip. atau teknik marmet (urut dan perah) dan tadah dgn milk collector/hakka. manual pam ni boleh guna as pam emergency if pam elektrik/handsfree habis bateri atau rosak.

Nak pilih breast pump sesuai, better ke kedai breast pump, dapatkan konsultasi dan cuba pump tu hingga puas hati macam di kedai Pump On The Go.

3mo ago

Ya, boleh try hingga puas hati. Dapatkan consultation dulu ye. Plan baik2 penyusuan puan dan anak