Gastrik teruk

Hi mommy semua kenapa ye sejak pregnant ni saya punya gastrik makin teruk? Sebelum pregnant saya memang ada gastrik tapi lepas pregnant ni dia punya berangin kadang nak tidur malam pun susah. Padahal dah jaga makan. Ada tips tak untuk kurangkan angin dalam badan? #firsttimemom #bantujawab

3 Balas

Sama macam my kes. Paling teruk masa 1st trimester. Tnya doktor mmg ade sesetengah org jadi mcm ni, even that doctor pun sampai kena warded during pregnancy due to gastric teruk sgt. Even I dh jaga makan and avoid gassy food still gastric jugak. Mmg everyday during 1st trimester tu i bergantung dgn ubat from doctor. Bila dah okay sikit baru stop mkn ubat and just jaga permakanan je. Hopefully yours will get better soon

saya pun kena mcm sis masa pregnant anak 1st. pernah cuba macam² cara utk kurangkan angin tapi tak berkesan dan jadi lebih teruk. saya tunggu angin/gastik dah reda/hilang sendiri. lepas dari tu mmg saya kerap makan tapi sikit² sbb tak nak bg perut kosong. elak makan makanan yg buat angin. ni je cara saya buat. tunggu mommies lain pula share