Supplement

Hi Mommy semua, boleh share supplement yang mommy amalkan untuk kesihatan kandungan

18 Balas

Saya makan asid folid+b complex shaklee, mmg makan ni masa mula kahwin, lepas tu saya ada ke KK awal kehamilan tu sbb bleeding, dia bagi new obimin. Buat masa ni saya makan asid folic dan obimin. Tapi sebelum tau prggy, saya memang amalkan madu asli dan pati buah delima. Lepas tau prggy trus stop. Bukan ap takut apa2 awal kehamilan ni. 😅

Maltofer B complex amway Cal Mag amway Bio C amway Probiotic farmasi- utk masalah sembelit Maltofer je kk bagi. Supplement lain sy dh tunjuk kat nurse & doktor. Takde masalah utk teruskan.

sya mkn supplement yg doc bekalkan saja, new obimin. semua lengkap dh dlm tue. yg lain cuma ambik dr pemakanan harian saja spt buah2an, sayuran, susu dan yogurt~

Saya makan hnya yg dr bagi, bila masuk second tri dr bagi iberet, calcium dan ganilia ( fish oil dha ) , masa first tri folic acid sahaja

mkn ubat yg kk bg je. xbrani nk mkn supplement lain. better tanya dr n misi kalau nk mkn supplement tmbhn

Xde ambil apa2 supplements pun.. Makan ubat yg doktr bagi je.. Pastu makan buah, sayur n minum susu je

Zincofer by KK, Tablet Calcium & neuro gain jer.. So far Alhamdulillah HB cantik xde kejang2 otot

X berani nk mkn smbarangan supplement selain kk bg..takut jadi apa2 komplikasi nanti

Saya makan obimin + vit c from shaklee je.. Minum susu farm fresh atau hl

boleh try preggylove dr mommies wellness center, cari kt ig atau shopee