Bila boleh detect pregnancy.

Hi mommy semua. Bila paling awal boleh detect pregnancy. Saya dah 7 hari lambat period, cycle pendek 21 hari sahaja. Kalau saya pregnant baru 4 weeks. Upt boleh detect hcg ke kalau baru 4 weeks. Saya ada buat upt masa 4 hari lewat, samar sgt. Lepastu takda buat lagi sebab takut takda progress line. Mommy2 semua detect pregnancy seawal berapa minggu?

Bila boleh detect pregnancy.
13 Balas

awal lagi tuh sis , kalau saya selalu cek upt tunggu sebulan baru cek sebab takut nanti period keluar kadang tuh dia nak jadi tapi result negatif sebab awal sesetangah orang dia cek terus dapat positif macam saya anak pertama dulu tak mai period 3bulan cek naik double lain g scan baby usia dah 14w2d saya sendiri pun pening bila masa baby tuh jadi saya jenis period tak teratur sebelum2 tuh dah biasa sebulan dua tak mai period cek upt negatif tak sangka kali tuh cek upt positif rezeki Allah kan sebab ttc 6tahun kes anak kedua ni pula bulan 3 tak mai period saya cek upt pertengahan tuh upt negatif last period 15/2 pastu bulan 4 cek 23hb baru naik double line tuh pun samar2 scan memang usia baby tak sama dengan tarikh period tuh sekarang ni dokter pakar nak confirm balik 20hb ni .. kalau boleh sis tunggu 2minggu lagi untuk repeat upt ..

sye mase 1st pregnancy x jelas sgt walaupun dh delay period. yg 2nd buat sblm period, naik double line tpi samar. yg 3rd ni, pon sama. sblm period buat terus naik double line terang. faint line tu bergantung dgn hormon hcg mommy dlm bdn. ade yg sblm period dh nmpk double line. ade yg nmpk samar². ade yg tgu 2w after delay period bru nmpk faint line.

2y ago

Senang je.. nak confirmation tgu je lg seminggu.. then terus cek kat klinik scan ..

macam saya dapat detect 2 hari sebelum tarikh jangka period. atas hormon hcg seseorang jgk kut sebab saya punya memang terang sangat. dan ada sejarah miscarriage 2 kali sebelum ni. saya pun kerap buat upt lepas daripada tu sebab takuttttt. sekarang 6 weeks 4 days pregnant.

Hormon hcg menentukan clear tak clear double line tu klau hormon tggi, sebelum period pun dh nmpak line tu . Tak kisah Samar ke pekat still pregnant jgk tu 🥰 Try dip n tell atau clear blue digital InshaaAllah accuracy tinggi

saya pun mcmni masa first upt irregular period. then tunggu 2weeks beli brand dip&tell tu mmg jelas naik double line tu 🤭 sis tunggu dlu ye bt masa ni jgn angkat berat, start mkn acid folid jgn stress2.

sy pun macam ni masa mula2 cek ..lpas 1weeks period naik samar camni..yg pelik nya lepas 2,3 hari cek balik naik 1 Line je..mngkin kena tunggu 2,3 weeks baru cek balik..

10mo ago

awakkk pastu apa jadi?

5w sy buat samar sikit..tp still nmpknline merah tu..lepas 1minggu buat lagi skli..trang gile line..skrg sy bru 8w..😁

2y ago

Okay sis saya tnggu seminggu dua lagi baru buat. Simptom ada tapi sama je mcm nak period. Perut sakit pedih, loya, bloated, sakit kepala.

4week da naik double line.. mcm sye pon mla2 smar2 then try blik bru nmpk jelas.. alhmdulillah skrg da 21w

Sya tu hri 3 hri cek dah naik samar² xjgka pon mngdung sbb time tu DMM cek² alhamdulillah 2 Line.🥰

saya lewat sehari mmg dah nampak double line samar. cuma check lg 5hari mmg dah terang. alhamdulillah