Bentuk Perut

Mommy semua.. Betul ke bila tengok bentuk perut boleh tau jantina?siapa ada pengalaman bentuk perut orang tua2 kata macam baby girl, tp bila scan baby boy ?

17 Balas

Waaa... Semoga di beri rezeki, saya pun was2 nak g buat cekup, sebab waktu haid belum limpas, tapi dlm beberapa minggu ni ada keluar darah warna coklat cuma sikit je. Dn pingang akan rasa sakit, dn asal nak masuk petang kepala terasa sangat sakit dn suhu badan akn naik,. Tak taulah kenapa cm ni, bila but UPT negatif la pula. Mmm.. Sangat mengelirukan. Semoga Allah hadirkan zuriat buat saya dn awak2 semua yg masih menunggu.

Yezzaa..hahaha lumrah org mengandung ramai akan jadi peramal🤭🤭pergi scan baru puas hati..kita baru scan smlm 30 weeks baby girl 🌹 Yg tak tahan my experience masa tu kita tak mengandung lagi pun..tp sbb perut buncit sikit ada org ckp kita mengandung dan siap bgtau baby boy lagi🤣🤣

Sy. 1 opis kata girl tgk bntuk perut. Scan pn girl. Keluar boy. Tp klu nk tau boy ke girl tgk dr blkg. Klu nmpk slim xmcm preggy tu boy. Klu dr blkg nmpk ketara tgh preggy tu girl.

Sy pon...org tua2 smua tegur bentuk perut bby girl scan kelmarin bru nmpak boy.tnggu lahir la baru tengok..hehe..sy dah ada 2hero teringin la bby girl kli ni...

sy buat details scan, terang2 nmpk girl..nmpk cik bunganya..hehe..tp org tgk perot ni, ckp bby boy..tgk la weekend ni, gegirl ke boboy yg keluar..hehe

5y ago

24w..depends on clinic..clinic tu terima buat details scan dr 20w-24w je 😊

Biase sy xikut pada bentuk perut... Sy ikut naluri je.. Naluri kate girl.. Mmg betul yg kuar pon girl...

X sure jugak.. Sy perut ke depan ramai ckp dpt baby boy. Tpi bila scan 5 bulan girl.. Then keluar pun girl.

Sllu jek org teka2 tp xbtol sgt pon.. 5 bln bntuk lain, 9 bln bentuk lain plak perotnye

Sye perot muncung kedepan org smue ckp boy..tpi g scan hari tu girl hehehe 😊

Yes some people say if bulat is girl, if tajam me depan is a boy