Ibu2 yg due feb 2023 dah scan ke jantina?Boy/girl?

Nk tanya mitos/betul bentuk perut tu mempengaruhi jantina baby mgikut pengalaman ibu2? Sy baru 18 mggu tp kwn ckp perut tajam, anak boy. Sy baca bentuk perut tu cuma mitos shja.

12 Balas

Sy dh dekat 21 week..sy scan dah td, alhamdulillah girl, mgkin perut tu ikut seseorang rasanya..cuma mitos..sbb perut sy tiga2 kali mgandung pun sama..mcm bentuk boy..cuma kali ni sy xda linea niagra..yg boy dua sbelum ni ada linea niagra, bentuk perut sy org kata boy, tp dah scan girl..doakn girl ya smpai ke lahir..

2y ago

ya sis..sy dua boy sbelum ni..mmg dua2 line terang smpai ke ats..tp yg ni girl..xda line lgsg..mgkin ikut hormon bdn ssorg jgk..xsama kn setiap org..sbb tu mitos je semua ni..sis dh brp bulan..boleh prgi scan..mana tau mmg girl kn

Xtau laa mitos ke tak haha sy dua x pregnant perut tajam ke depan. Dr blakang xnampak cam preggy pun. Dan anak sy dua2 lelaki. Kali ke 2 preggy dah boleh agak sendiri sebab perut tajam ke depan hahaha skali scan, betul lelaki jugak 😌. Sy due 31/1, sy scan detail masa 21w skali scan jantina.

2y ago

kan sis kalau dh biasa pregnant Kita sndri boleh agak bila compare prut dgn yg sebelum ni 🤣 Sy pun sbb lain kalini bntuk perut tpi sbb x buat details scan lagi x berani berharap... yg slung prut tajam kedepan baby boy...kalini melebar ke tepi pulak 🤣

ye sis.. betul tu.. saya pun due feb 2023.. now dah 5 bulan.. memang dari awal banyak orang cakap perut saya macam sis.. pegi scan memang betul baby boy.. insyallah semoga sis di permudah kan urusan bersalin nt dan juga untk ibu2 kat luar sana.. aamiin..

2y ago

belum... doktor cakap masih awal.. baru pegi scan mgu lepas.. ok alhamdulillah, doktor cakap anak pertama masih belum rasa lagi dan ikut perut jgk😆.. hahaa.. 21 mgu ke ats mgkin..

sy masa buat growth scan biase masa 16 weeks mmg dh nmpk boy. sbb baby x sorok pulak. smlm buat detailed scan utk 20 weeks pun sama, boy jugak. dia tunjuk je pistol dia. perut sy bulat je. mmg mitos tu hohoho

Xtahu lah mitos ke x tpi anak slung mmg perut tajam kedepan baby boy, pkej pusat terkeluar lagi...ni yg 2nd nmpk bulat melebar ke tepi, pusat tenggelam...belum scan due Feb 2023 jugak...

dah sis . bru je doktor inform baby boy 🥰🥰 tak sure lah mitos atau x , tpi mmg perut sy tajam n syak baby boy . bila scan , alhamdulillah mmg baby boy

Hahahaha mitos la you.. sama la kita due feb23, i dah scan hari tu tp tak nmpk sbb awal sgt scan hehehe,tunggu 20w repeat bt details scan baru nak tgk gender

saya scan waktu 19weeks amik package details scan . awal² lagi dah tunjuk gender . perut saya pun agak tajam . and doc scan baby boy .

haha mitos tuu. sye perut bulat je. mak mertua semua ckp bby girl. pegi scan boy 😂

Sy perut tajam, tapi dah scan baby girl hehe. Mitos je tu