Kencing manis

Hi mommy semua, baru2 ni saya ada mnum air Gula lepas tu nurse call kata bacaan air Gula saya tinggi, mcm mna nak kurang kan atau hilang kan kncing manis ye ? saya tak tau sebab ni first baby. Tq mommy smua

2 Balas

Untuk hilang kn xtau la sis.. Maybe cuma blh kontrol mknan & mnuman smpai berslin.. Mcm saya now dh 29 weeks with gdm on diet.. Stiap 2 weeks buat bsp & appointment doc.. Mla2 mmg ltih la.. Tp lma2 ok.. But nk psan 1 jer jgn stres pkir apa nk mkn yer 😅 saya 1st dat day dr 1st trimester smpai 27 weeks brat static jer 55..smpai xtau nk mkna mnum ape.. Ylah syik pkir gula.. Tp mkin kita control mkn mjd plak 😂 last2 sya mkn jer mcm biasa cuma bnda mnis2 nsi tu kurang2kn la.. Now brt dh naitmk 57kg..ok la skit 😅

4y ago

Tq sis info nya

Normal sis, preggy sangkut kencing manis. Sy pun sangkut. Dah 3 kali doc cek gula dalam darah,kencing manis tak ada. Ada masa pregnant je. Sis cuma jaga makan n minum je,kalau kandungan dah kuat,rajinkan berjalan 15 - 30 minit tiap hari,amalkan air barli kosong sebelum tidur. Banyakkan air masak setiap hari. Sy amalkan tu je. Alhamdulillah tiap kali BSP semua ok,BSP pun buat sebulan sekali je. Doc kata BSP sy ok. ☺

4y ago

Doa je banyak² sis. Jaga makan & minum. In Shaa Allah baby sihat. Jangan risau ☺