Alahan 1st trimester

Hi mommy semua.. 1st trimester kali ni ckup memenatkan..Muntah,loya ,pening smpi lembik jd nya..makan tak lalu,kerap muntah smpi jd penat dan kerap terbaring.. Bau masak pun tak boleh apatah lg nk masak mmg out of service..Huhuhu cmna ya nk atasi smua ni..penat 😔😔😔

2 Balas

macam sy awal2 ritu. sy lama ye sickness. da masuk 6 bulan baru lega skit. tp ni da msuk 8 bulan lebih mcm ada certain2 benda yg dah tak mabuk tiba2 mabuk semula. macam contoh, selalunya sy dinner before 8pm,kalo lpar pn sy amik roti sekeping dua je da ok smpi la esok pg jam 9 or 8 cmtu. tp ni jam 3,4am da lapar balik siap pakej nk muntah lagi kalo x mkn cpt. 😁 sy anggap ni semua perjalanan ibu preggy. enjoy je cmni hehe

kalau sya.. sya pening sngt2 loya saya akan bau kulit limau atau Oren... dia jdi potong muntah2 loya tu tapi lain Org lain cara hihi, cuma saya buat mcm tu smbil bring atau duduk Nk bgi hilang

4y ago

nt sy cuba tgk.. sy cuba mkn buah pun muntah balik..huhuhu..