Air Ketuban

Hi mommy, saya nak tanye kita bole dapat rasa ke air ketuban kita berkurang..? Dan nak tnye kenapa ye kadang2 ade kes air ketuban kurang, mcm mne bole kurang?

1 Balas

yg d explain pada sy dari dkter.. makin bby mbesar ptot nye air ketuban kena ngam2 ngn dye.. masa bby kecik, air ketuban byk, bila makin bby besar, air tu makin sikit.. utk space bby.. air ktuban ni akn keluar masuk ke bby.. means dye minum dan dye kncing.. punca air ktuban sikit, bby minum tapi x kencing.. so ade masalah sikit.. mybe pada usus bby, or buah pinggang ke mana ke.. itu yg d cerita la masa sy scan perut sbb sakit2.. sy pn risau jgak cmne nk bagi balance.. tkot trlebih pn iye.. sbb rajin minum.. lately kerap haus.. 😅