GDM gang hadir sat !

Hi mommy! Saya baru dapat call dari misi kk. Katanya gula saya tak normal. Kiranya saya ni dalam kategori gdm la. Ape yang perlu saya buat ye untuk jaga gula dlm badan ni. Sedih rasa dapat call td 🥲

4 Balas

Hi mommy.. Sy 2x preg GDM on diet.. Tips nya jaga portion makan. Jarak at least 2 jam makan. Biasalah kita cpt lapar kan. Pastu air kosong kena byk mnum. Nt jumpa dietitian, tanya byk² soalan dan fahamkan kandungan kalori dan gula dlm stiap mknn kta ambik baru mudah kta nk control sndiri. InshaAllah mommy boleh.

9mo ago

InshaAllah kalau bsp ok.. Sure boleh control tu.. Jgn down selagi on dc.. Syukurla bkn on insulin.. Itu lbh struggle.. Jaga pemakanan je.. InshaAllah smua baik² je smpai bersalin nt. Mommy happy, baby pun sihat.

Hadir... Sama la baru lagi minum air gula. Mnggu ni dah start buat bsp. 2x gak sangkut masa ank ke2 dulu dan ke3 skarang. Sy mengandung kalini loya tiap kali perut kosong dan kerap lapar. Sbb tu kot sangkut. Lepas ni kena cari snack yang low carbo atau ganti dgn protein.

Nurse pun br whtapps sy sangkut gula. Tp berat turun. Hurmm kena tggu date buat bsp

9mo ago

Yea sis bacaan sblm mkn dan 2jam selepas mkn

berapa bacaan 2jam sebelum dan selepas?

9mo ago

bacaan sblm 4.0, bacaan selepas 8.0. haritu dah pi review bsp dgn dr. dia kata okay. so teruskan dgn dc. bln 9 ni jumpa dietitian. dah la anak first dah kena gdm 🥲