Ada tak sini geng due 5/7/23

Salam mommy.. ada tak yg due samaa? Dah dapat rasa gerakan baby ke? Dah nampak ke baby bump? Dah start ke beli barang baby.. share lahhh.. #firstbaby

31 Balas

Saya EDD 22/7. Baby bump dah nampak sebab memang boroi before pregnant lagi 🤭 barang2 1 pun tak beli lagi. Tak tau nak start macam mana, 1st time 😂 ni pun isnin depan baru buka buku pink. Kita taktau tak boleh buka buku pink lewat. Doakan isnin ni tak kena bebel oleh akak2 nurse tau 🤭😂 semoga bakal ibu dan anak yang dikandungkan yang ada dalam ni selamat dilahirkan dan melahirkan 🤲🏼

1y ago

Dah buka buku haritu. Alhamdulillah, selamat buka buku dan selamat tak kena marah oleh nurse 🤭

sy 27.7..belom dapat lagi rasa gerakan baby...Yaa dah nampak baby bum mcm 7@8bulan dah perut ni🤭..Alhamdulillah dah beli kelengkapan baby separuh...walaupon xtau lagi jantina☺️..beli serba putih..13week haritu ada scan dokter kata insha Allah boy..tapi xpasti lagi...☺️

1y ago

Eh sama le due kita tapi tak plan apa² lagi layan tendangan baby dulu

Saya edd 15/7/23, dah nampak baby bump and baruuu je start beli brg baby sikit2. Tak tau gender lagi.. tak sabar nak jumpa Dr mid feb ni utk scan baby. Kot2 dah boleh nampak gender 🥰 dah start rasa gerakan baby sikit2. Dah start rasa excited nak ada baby newborn hehehe

sama due dengan sy 😍. setakat ni sy ada rasa macam nyilu dekat bawah perut tp sy tk sure la tu gerakan baby ke atau bukan. utk baby bump mmg dh nmpak dah.. barang baby tk beli ape pon lagi. setakat add to cart je 😅😅😅

Eh samalah due kita. 5/7/2023. Gender dah tahu, slowly prepare beli barang sikit2 dah sebab excited. Baby bump dah jelas since 18weeks lagi. Baby gerak pun dah rasa since 18weeks. Sekarang 20weeks makin kuat rasa dia. Tak sabarnyaaaa

1y ago

belum scan gender & beli brg baby lg..

haii,, alhamdullilah hri ni 16 minggu 3 hari,smlm scan dah nmpk doc kata 80% boy.brg baby nnty dah 5 or 6 bln bru nk start bli skit2..due 16/7,tp baby bump nmpk skit je..tu pn bila baring..almaklum la lemak tebal 😁😁

Hi mommies semua! Due date saya 3/7/23, so far baby bump ada laa nampak sikit sebab sebelum pregnant memang badan berisi. kalau part gerakan baby tak sure sebab saya first mom, so tak pasti. Barang baby so far belum beli lagi.

1y ago

smelah kita 3/7/23,semoga dpermudahkan urusan kita smpai bersalin nnti amiiinnn

sy 11/7 ahha baby blum ghase lagi 🤣🤣 brng baby pun xbeli lgi ahahha .. baby bump nmpk siket sbb sy berisi bila duduk nmpk bulat je perut ahha..pagi2 bgun best perut keras je 🤣🤣 pagi2 dh bgun dia .. ptg2 tidu

1y ago

sama la edd kita. saya dah rasa baby aktif gerak😂 baby bump tak nampak sgt sebab saya kecik orangnya. masa 1st pregnant pun 8bulan baru nampak babybump

Hiii mommyyy, saya due 17/7. Setakat ni mcm dah rasa gerakan baby. Perut ada rasa geli2 mcm tu bila tido mengiring ke kiri. baby bump pon dh start nampak & baju baby baru tgh survey2 nak beli mcm awai lg 🤣🤣🤣

Saya 7/7 due... Babay bump dah nampak... Gerakan Baby blum rasa rasanya... Saya pon xpasti... Sebab ni Anak Sulung... Barang Baby xbeli lagi... Excited nak bli... Tapi xtau awal2 ni nak beli apa dulu...