Mandian Baby

Hi mommy, please share mandian head to toe baby newborn apa sesuai. 😄

4 Balas

Boleh cuba head to toe anakku, pureen ke. Takpon cuba beli set kit cetaphil or sebamed pon sesuai kalau2 nnti baby kulit sensetif. Saya barang besar beli yang anakku je tapi yg set2 kit beli brand mahal sikit just in case nnti tak serasi boleh cuba2 lagi2. Try n error nnti dh tahu yg sesuai baru beli yg besar kalau perlu.

apa2 brand pon boleh sis. saya pakai je campur2. ada yg org bg hadiah. beli sndiri, mana yg murah waktu tu, beli je. walaupon anak saya ada eczema masa baru lahir smpai setahun, tp sabun x trigger eczema dia

Hi mommy, boleh cuba brand drypers, johnsons cottontouch. 🌷

2y ago

Saya ada baca juga, tapi berkenaan johnsons talc powder. Yang tu memang pernah jadi isu. My baby pernah pakai cetaphil & sebamed juga, then lepastu I tukar to drypers & johnsons cottontouch. But ya, kulit baby nb masih sensitive, tu saya try & error juga. Alhamdulillah dia okay & takde allergic reaction. I'm so sorry, if suggestion saya tidak sesuai for newborn. 😊🙏🏼

kalau carrier junior blh ke

2y ago

Anak saya dari baby smpai sekarang dah 3 tahun pakai drypers head to toe tak pedih . Pastu baru2 ni Konon nk try carrie junior, pedih mata anak saya. Saya pakai pun pedih mata. So carrie junior not baby friendly