Instinct saye rase saye pregnant

Mommy pernah tak rasa yang mommy pregnant bile test upt negatif tapi sebenarnye memang mommy pregnant ?

16 Balas

Sy pernah . Instinct sy rasa sy pergnant . Tp sy chek upt negatif . Time upt negatif sy kecewa , sedih . Tp entah tetap rasa macam pergnant even time tu tak delay lagi period . And sebb kan instinct tu sy chek pakai ovulation test tak guna upt sebb konon nak double line . Haha tp memg double line terang even chek 12 malam . Hari2 sy chek pakai ovulation test , memg tak kira waktu dia memg terang dua line . Sebb sy ada terbaca orang cakap . Kalau bukan hari subur n ovulation test tu double line terang memg perganant , lagi2 time tu sy dekat date nk period. Sy memg keep test pakai ovulation test tu 3 hari strick . Memg double line terang . And sampai satu masa sy betul2 yakin saya pregnant baru sy pakai upt . And Alhamdullilah memg double line terang . Gap 4 hari dengan yg negatif tu . So after 4 hari baru double line terang . Sy try pakai clear blue keluar 2-3week perganant . Sy pegi klinik 2 day after . Scan memg kosong tak nampak pape . Doc suruh scan lagi after 2 week . Tp sy pegi lepas 3 minggu . And Alhamdullilah time tu sy dah perganant 10 week dah ada hear beat . N now dh 36 week . Doakan sy dipermudahkan bersalin .

2y ago

Semoga dipermudahkn segala urusan awk dan baby, selamat bersalin. Doakn kami yg ttc ni semoga dpt chya mate ye.

pernah.. tarikh period lagi seminggu tapi instinct kuat rasa diri mengandung..test upt positif tak puas hati beli yang blue clear negatif.. husband pujuk awai lagi takdak rezeki nanti try lagi..orang kata saya tak layak jadi ibu lagi pedih hati saya dengar..tapi saya jaga makan jaga diri lepas 5 minggu tarikh period saya p buat scan nampak kantung menangis saya sis..saya bunting pelamin..saya diam tak bagitau sesiapa kecuali husband sampai la mereka tahu sendiri sebab nampak perut membukit🥲

Pernah. Period baru lewat 3 hari cmtu dh check upt. Sbnarnya period tk teratur sgt tp entah kenape instinct tu nk check jugak. Try upt yg beli kt shopee punya, memula nmpak 1line. Buang trus kt tong smpah, tp ttbe nak check balik. Eh nmpak samar je. Then google smua tp ade yg ckp tkleh tgok upt tu lebih dari 5 mnit cmtu dh tk accurate kan. Hati kuat lg rasa nak try jugakk yg lain. Pergi farmasi, beli upt yg elok skit. Trus naik double line agak pekat. Alhamdulillah skang dh 12w dh hehe.

sy pernah alami. instinct rasa sy prgnant tpi xprgnant. dan pernah jgk alami instinct rasa prgnant tpi prgnant. sebenarnya dua benda ni berbeza. instinct ikut perasaan berbeza dgn instinct ikut perubahan badan, cth instinct ikut perubahan bdn... tiba2 kita terfikir... knpa bdn lain macam jgn2 prgnant... klau instinct ikut perasaan...otak kita ckp kita prgnant automatik tiba2 rasa bdn lain2.

sya itu hari pun check dekat klink... dr cakap negatif scan pun tiada kantung,,😅 berapa minggu kemudian sya suruh suami beli check Pregnant test last"2line sya pun bingung kenapa check dekat klinik negatif... check dekat rumah Fositif sekrang alhamdulilah 29minggu😅..time itu pun perasat sya memang mengadung 😂sebab asyik"macam nak marah je.

saya tak tau saya pregnant.. period baru sekali lepas bersalin sbb menyusu badan penuh. pakai iucd, lewat period seminggu cek negatif.. 2 minggu cek negatif.. dah 2 bulan tak period jugak, rasa lain mcm baru cek lagi positif.. baby dah 13 minggu masa tau

1y ago

masuk ni no 5 😀

Period lewat lima hari and test upt negative tpi instinct kuat ckp confirmed pregnant sbb bersama betul2 time hari subur😅 Hari kelapan test sekali lagi memang terang ye double line tu😂Alhamdulillah anak dah 3bulan sekarang

Pernah. First time pregnant masa missed period tahun lepas rasa sakit2 satu badan dan tiba2 selesema sikit. Takut nak buat test, tapi suami paksa jgk buat, tgk2 positif. Alhamdulillah

kalau sy, walaupun ade instinct pregnant tp kalau check upt -ve haa, mmg -ve lah tu..tp kalau upt +ve mmg double triple confirm pregnant la tu walaupun takde tanda apa2..

Hai. Kalau saya takut nak letak harapan sebab saya yang akan sedih. So bila start tak sihat dan period delay saya terus ke klinik. Doc cakap pregnant, maka Alhamdulillah