Berat badan bayi

Hai semua.. Anak sy dah masuk setahun 5bulan.. Sepatutnya berat dia 10kg.. Tapi anak xcukup berat.. Berat anak sy hanya 7.5kg.. Ape patut sy buatt??.#mommybuntu #1stbaby #bantusharing #bantusharing

1 Balas

ank sy pn hritu berat dia 8.5kg.. tp misi xde ckp pape..ke sbb ank sy dlu lahir prem..jd jika x achieve berat 10kg xde jd mslh pape.. misi just kata bila tgk carta graf bg perkembangan ank sy dekat page belakang buku chckup ank. alhamdulillah smua ok..jika graf ok..in shaa Allah xde apa yg prlu kita risau kan..jnji bmi ok.. alhamdulillah..misi kata yg penting tgk graf..jika atas bolder..or dlm bolder kena risau..tp klu atas dr bolder lebih sikit it should be ok n normal for bby..sbb mcm ank sy misi ckp klu overweight sgt nti tkut ank obesiti..sbb kalau anak pnh lahir prem..chnces tuk jd obesiti pn tggi..jd kena make sure ank x overweight nk ke obersiti..hurm..cuba puan bg ank mkn mashed potato homemade yg puan buat sndri..sbb sy pnh bc ada satu article tu ia nya bgus tuk naikkn berat badan ank.. puan cuba buka link ni..dan try resepi ni..sy haritu try buat.. alhamdulillah jd..buat tuk ank..mcm klu.puan ngn husben nk join skali blh la buat gravvy nya skali...tp ank just bg mashed potato shj dh memadai.. 😉 https://siraplimau.com/mudahnya-buat-mashed-potato-ala-ala-kfc-anak-confirm-suka/ siesly sgt2 sedap sm mcm kfc nye mashed potato..😉✌