Bayi muntah lepas sendawa

Hi mommy , normal ke bayi 1month muntah lepas susu and sendawa , kadang muntah bnyk kadanh sikit , kadang mmg ada teroverfeed sbb dia nangis ii minta susu , and kadang dia tak overfeed dia muntah sikit lepas susu and sendawa ...

1 Balas

Normal awk sbb saluran pemakanan dia belum betul2 matang. Memang baby akan senang jeluak. Yg penting wajib sendawakan baby lepas nyusu. Kalau tak sendawa pun, tepuk2 belakang dia