Perancang

Mommy nk tnye..saya ada anak nk msokk 7 bulan..saya x ambil ape2 perancang walaupon tiap2 bulan ambik ubat di KK..saya nak tanya kalau saya x ambil pil perancang..Klau mcm nk buang dlm dlm skli sahaja.. risiko mengandung jugak kan Klau waktu x subur Pon? risau la sebb ad kalangan keluarga memaksa suruh buang dlm..dan banding2kan.."ha Dy tu elok je x pakai perancang bile bersama suami buang dlm..x de pon mgndung"masalahnya saya takut sebab anak Bru nk msokk 7 bulan..dan bersalin czer..saya tiap kali bersama husband kami pakai kondom..walaupon pakai kondom husband tetap buang kat luar jugak sbb Dy takut bocor tpy sebenarnya x bocor Pon kondom tu🥲mommy help me..sebb dorg ckp lelaki Nii kena bagi sekali buang dlm..supaya dia x crik lain..Sy percaya husband Dy bukan jenis mcm tu tapi kdg2 saya rasa mcm kesian🥲buntu dah..

5 Balas

Sama mcm saya. Merancang pakai kondom jgk. Tp bersama waktu bkn hari subur. Still pakai kondom. Pernah sekali bersma tak pakai kondom hari tak subur mujur tak pregnant. Harap2 berjaya lah merancang pkai kondom ni. Sbb husb suruh. Dia tak bg pakai perancang lain dah. Sbb pakai depo period non stop. Husb rela hati nk pakai kondom. Sedap ke tak sedap ke dia yg nak kann. Sy pun rasa kesian jgk tgk dia tp tu yg dia nak..

6mo ago

betul tu sis..x larat sakit badan2 mkn pil

sy pernah masa anak ketiga .pakai kondom ,suami buang luar .Nak dijadikan cerita,sy tak tau preggy .Lepas 2 bulan baru sedar tak datang period . Rupanya sy preggy tapi Allah lebih sayangkannya.Setahun lebih dah pergi .

6mo ago

salam takziah sis

Period regular tak? Guna opk utk detect waktu subur, dah lepas waktu subur boleh buang dlm, atau dah dekat2 nak next period boleh buang dlm

6mo ago

period tiap2 bulan dtg sis..nanti try beli opk..

Ape ke peseng keluarga masuk campur hal kelamin org ni? Teruk nau

6mo ago

itu la psal..BG Sy dlm kalangan keluarga jugak la kan kalau sepupu atau sedara tu..Klau kakak2 Sy mak Sy memg x bgi Sy pregnant lagi..sbb Sy ad mslah kesihatan..mcm2 la mslh kesihatan..kne buatan org bnyk Kli dh.. husband ckp tggu anak dah besar..Sy dh okey baru plan nak ada anak lagi.skrg mungkin x ..

tak perlu dengar cakap orang sis. dengar cakap suami je.

6mo ago

betul sis..kita yg bersusah payah nk jaga anak..dgn ekonomi x stabil..dorg pandai ckp je