17 week 2 day

Hi mommy's ... Nk tanya pendapat nih , saya due date 6 May 2022 ( anak pertama )... & Saya bekerja ... So saya sepatut apply cuti start 2minggu awal sblum due date @ sebulan awal sblum due date ? Adakah saya perlu apply cuti start awal April 2022 sebulan sblum due date ? Mommy's bole share pendapat @ pengalaman mommy's disini ... #firstbaby #pleasehelp #ingintahu #seriusnanya #bantusharing

2 Balas

Kalau cuti bersalin 2 bulan, elok lambatkan cuti bersalin. Yg penting tempoh berpantang sama dgn anak nnt, tu plg crucial. Kalau awal sgt, sebulan je dgn baby lepas due. Tp nk suruh apply cuti bersalin pun awal sgt lagi, mana tau ada complication kena serah diri awal ke, apa ke. Tgk keadaan.

2y ago

itu lah , tengah memikir jugak ni , sbb company bagi cuti bersalin 2bulan shj. tp if kne serah diri awal pihak hospital terus apply jela cuti mse tu last minute kan.

boleh refer q&a jabatan tenaga kerja dan ada artikel pasal ni kat TAPS. Boleh search

2y ago

💐