Lupa...!!

Hello Mommies... Bila boleh stop pakaikan mitten utk baby...??

12 Balas

sy smpai lah nurse tegur boleh dah xpyh pakai.. lepas tu sy pakaikan baby sy smpai 5 bulan (elak tgn baby dari kesejukan n kotoran) then mula dah malas2 pakaikan sampai lah baby sy sendiri malas n x suka pakai, pandai buka2 hahaaha

4y ago

🤣...thank you sis ❤

sy dia msuk dua buln dah x pkai..mitten ni bkn ap cuma utk halang kuku baby cakar kulit muka je..klau sis x nk pkai kn pastikn kuku baby pendek tu je..

4y ago

OK sis.....thank you...❤

Saya dalam 2 bulan lebih jgak.. kesian bby cakar muka.. tpi xpakai kerap2.. kalau nmpak nk mencakar trus pakaikan..

4y ago

Okiew....thank you sis ❤

Baby saya after 1 month sy kurangkan pakai mitten. Tapi kena pastikan kuku baby sentiasa pendek la

sebulan pun dah cukup. pastu stop pakaikan, biar baby explore tangan dia.

sy pakai kn untuk anak dlm masa semngu ja...lepas tu sy x pakai kn dh

lepas abis pantang saya dah tak pakaikan mitten ..

Sy pakaikan dlm pantang.itu pon xselalu

Dalam sebulan je untuk anak saya,

4y ago

Sama²😊

Saya pun dlm 2 bulan x pakai da