Allergic Makanan

Mommy nak tanya ba.. Anak saya bnyak merah2 di leher dan mulut nia.. Tpi x tau apa punca di makan jadi bagitu.. Kasi makan bubur kosong dulo ka sampai allergic holang baru kasi apa2 campur sma bubur

1 Balas

Ank u dh mkn telur ke.. Telur allergic untuk certain baby.. Kalau baby bf.. Kena check u mkn apa.. Aside of that..u.kena tingkatkan kebersihan persekitaran baby.. Pastikan brg2 mainan baby tu bersih.. Usia baby tu selalu akn msukkan tgn dlm mulut..

5y ago

Baby 6 bulan 6 hari.. Saya selalu cuci dan seram air penas brg2 baby.. Tpi x tau apa punca nia.. Telur belum.. Daging2 mun x ada.. Ada ka bovril boleh kasi allergic ya.. Dan ubi kentang..