najis bayi

Hi Mommy's, nak Tanya anak sy nk 3 bulan. Minum annum. Dulu ok tp skrg asyik berak je.. Punggung dah jadi merah. Kadang-kadang mcm ada darah dlm berak dia. Kenapa ye.. Yang ni anak pertama. Tolong saya ye

7 Balas

Better tukar susu dan jumpa doktor sis. Takut baby tak sesuai susu anmum tu. Mungkin doktor boleh check keadaan baby dengan lebih lanjut. Tapi simptom2 berak baby sis tu macam baby ada lactose intolerant. Kena tukar susu kepada susu tanpa kandungan laktosa. Contoh susu Similac dan isomil. Apa2 pun stop dulu susu anmum dan jumpa doktor ye.

bawalah baby jumpa doktor. biar doktor check, takut ada masalah kat usus ke, kita tak tahu. Jangan biar nanti berlarutan.

susu tu tak sesuai lah dgn baby awak..kesian dia cuba tukar susu lain

tukr susu sis . klu dah smpai berak brdrah ksian kt baby .

ada ke susu annum

tukar Susu sis

tukar susu sis