Najis baby berdarah

Hi mummy2 semua, Sy ingin bertanya kenapa najis anak Sy berdarah, umur anak Sy 2bulan12 hri minum susu fm, dia berak mcm meneran, sebelum dia berak bercampur darah, dia berak warna kehitaman dulu, ada juga dlm 2,3 kali berak, baru berak warna kuning bercampur darah... Adakah berdarah Kerana dia meneran? ##SeriusTanya

Najis baby berdarah
18 Balas

Hello semua, terima kasih atas jawapan anda semua, baby Sy on antibiotics skg,, anak Sy kerap sangat batuk2, jadi dia menganggu perut kata doc jadi penghadaman dia teeganggu Dan menyebabkann najis dia ada darah katanya..skg tngh tungu keputusan najis dia dlm seminggu, harap najis dia normal saja..and darah dia juga ada jangkitan kuman sedikit.. Doc kata tak perlu tukar susu, cuma pantau saja selama dia on antibiotics.

1w ago

moga baby cpt sembuh ..

ank sy berak berdarah msa dia umur sebulan.g spital kena tahan wad..doc kta mgkin sbb kta bncuh susu x betul.. botol susu kta tu basuh x cuci ataupon air dkt rumah kta tu xbersih...ank sy on antibiotic 5 hari...

1w ago

ya dh ok sis...blik rumah tu dh xde berak berdarah...mgkin juga usus ank luka..sbb susu fm kn tajam

maybe sebab bancuhan susu..atau sukatan scope susu..kalau macam sy ..sy tak akan ikut sukatan dekat packaging tu..sy akan kurangkan Sb bila sy ikut baby akan start meneran susah nak Membuang..

7d ago

kira kalau air 1oz = half scope 2oz = 1 scope 3oz = 1 ¹/² scope 4 Oz = 2 scope saya buat camtu supaya bancuhan susu tak pekat sgt.

Sedangkan org tua2 najis bdarah pun tak normal, apalagi bby baru 2 bln. SANGAT TAK NORMAL! Pergi hospital terus takyah p klinik.. haisss risu pula kita nengoknya😮‍💨

Bawa pergi klinik ye. Pastikn biar doctor pantau dlu. Hrp2 baby xde apa2 la, maybe just sbb meneran kn. Try tukar susu fm pula nti

1w ago

Mungkin kot ses, tapi baby okay tak de meragam ke apa kembung perut pun tak de,

bwak g hosp sis. ank sy pernh berak berdarah. kne tahan,sebab ader jangkitan e-coli..kne masuk antibiotik.

Mungkin sistem pencernaan dia ada masalah sila pergi hospital/klinik segera !

Cepat2 la ke klinik utk elak berlaku yg lebih teruk… semoga baby cepat sembuh ye mommy…

bawa ke hospital terus sis ,takut masalah radang usus , semoga tkda apa' yg serius aaamin

Anak sy pernh berak berdarah demam .. dr ckp food poisoning.. bwa p check ye sis