susu

Hi Mommy's, nak Tanya anak sy nk 3 bulan. Minum annum. Dulu ok tp skrg asyik berak je.. Punggung dah jadi merah. Kadang-kadang mcm ada darah dlm berak dia. Kenapa ye.. Yang ni anak pertama. Tolong saya ye

2 Balas

Better tukar susu dan jumpa doktor sis. Takut baby tak sesuai susu anmum tu. Mungkin doktor boleh check keadaan baby dengan lebih lanjut. Tapi simptom2 berak baby sis tu macam baby ada lactose intolerant. Kena tukar susu kepada susu tanpa kandungan laktosa. Contoh susu Similac dan isomil. Apa2 pun stop dulu susu anmum dan jumpa doktor ye. Minta nasihat doktor

mungkin susu x sesuai dgan prut baby... klo da coklat2x mcm drah cpat2x rujuk dgan doktor... cek trus...