Rasa gatal dan pedih

Hello Mommy to be. Nak tanya, ada tak yg macam ni? Gatal area leher atas dada. Dua2 saya kena gatal macam ni lepas tu masa mandi rasa pedih je. Kenapa eh? Ni ruam ke? 😅 maaf laa sebab sebelum pregnant ni tak pernah gatal macam ni. Cuma gatal dekat leher je tapi tak da bintik2 merah macam ni dulu. Dekat lengan saya pun ada gatal juga. #ingintahu #bantusharing

Rasa gatal dan pedih
27 Balas

Ai mcm sama la dgn sy..hormon kot..sy kena sampai berbiji dekat peha, dekat lengan, atas dada..mungkin jugak kulit kering..sbb sy mandi dgn scrub badan, sbb tak boleh bau sabun..skrg sy dah 18w..dah seminggu jugak kegatalan melanda..sabar jela..muka sy plak berkeruping, mmg gatal..semalam buat scrub muka, nah pedih sampai hari ni..rasanya kulit kering walaupon cukup air kena pakai moisturiser/ losyen

1y ago

Rasa kena sapu losyen..kulit kering tu..tu yg jadi gatal..1st preggy sy lagi teruk, kena eczema sampai berparut sampai skrg..mulanya mcm tu jugak, gatal2..pastu luka, pastu makin teruk..kalo kulit sapu losyen dari awal kan tak makin teruk..harap kali ni tak eczema teruk lagi la..kulit kering masih ok lagi