bagaimana cara panaskan susu perahan?

Bolehkah saya terus letak dalam air suam utk memanaskan susu perahan yg baru saja dikeluarkan dari peti ais? Perlukah sy menunggu susu tersebut mencapai suhu bilik dahulu sebelum dipanasakan?

2 Balas

Boleh je letak dalam bekas berisi air panas dan letak susu pack tu. N cek suhu susu. Kaloo paneh beno. Sejukkan balik.

Kalau susu perahan yg berlainan hari boleh ke dicampurkan dan beri pada bayi selapas dipanaskan?

5y ago

Susu berlainan hari kalau boleh jgn campurkan. And kalau susu yang bby dh mnum tpi tak habis xperlu simpan dlm freeze lg sbb dh xde nutrien. Sbb tu just letak lam botol amaun oz yg baby nk minum je sbb tkut xhabis nnti mbazir. Prrut bby msih kecil.