Curious

Hi all mommy and mommy to be.. Nak minta pendapat korng ye. Korng masa mula2 dpt tau pregnant tu, simptom apa yg paling kamu rasa selain missing period? And if nak check upt, time bila yg sesuai? Besides that, if terlalu awal nak cek upt like 2 weeks? It is OK?

8 Balas

Tekak pahit, perut selalu masuk angin. Rse macam nak period . Lps 2 minggu check upt negative. Masa tu tak missed period lagi. Tapi bila dah missed period je check terus positive. Takut check awl sgt xkeluar resultnya. Tapi okay je nak cuba . Kalau negative check lagi bila dah missed period .

5y ago

Better tggu missed period kalau taknak kecewa . Semoga ade rezeki untuk sis 👍

Sakit breast.. letih melampau.. xpernah letih macam tu.. check upt pagi2 mase 1st air kencing tu.. sy check sehari b4 period dh 2 lines.. tp samar sikit.. repeat lg next day bru clear

5y ago

Boleh tau x sakit breast yg mcm mne.. Sbb sya pun sdg mngalami.. Tapi sya buat xtau je.. Tkut kcwa

Kalau sy, sebelum tau pregnant, sakit gastrik then breast pun sakit. Sakit yg berpanjangan. Kdg pandai sakit perut yg kejap ada kejap xde.

Sy simpton sama dgn nk period je...senggugut,sakit pnggng loya suma..cuma beza sbb salu sedawa...sblum nie x...lewat 3 ari cek upt +ve...

Disamping lambat period, saya demam..lepas 1 minggu lewat, saya check pregnentcy test. Positif.

breast sakit, lepastu hati nie nak sgt check. last2 positif

Selalu penat, kuat tido & perut rasa mcm bloating semacam.

breast skit, muka berjerawat 😅