Sakit Bersalin?

Hi mommy, mohon bantuan! Nak tanya saya due 24/7 harini drpd tengahari macam rasa sakit sakit di bahagian punggung mcm buasir tapi bila nak try membuang tkde apa pun. Lagi satu tk rasa memulas nak membuang dan saya membuang mmg lawas. Drpd maghrib tadi baby asyik mengeras pastu sakitnya kjp dtg kjp hilang. Saya baca sakit bersalin datang 5minit sekali. Tapi saya sakit dlm 15minit kadang 30minit dia dtg balek sakitnya. Dah try baring ke kiri kanan. Masih sama. Mohonn sangat ye mommy share! Thanks!❤️

10 Balas

Tp sis.. Sy rasa blh je pi klinik check.. Sbb sy mcm tu la malam waktu solat maghrib.. N isyak.. Sy mmg xrasa lagi betul2 sakit atau yakin sakit.. Pg tu checkup mcm biasa 38w..Dr check Laluan dah 3 cm hahaha😂😂

Better sis pergi hospital check. Mcm sy baby mengeras xberhenti campor sakit pinggang. Pergi hos doc check dah 1cm.. kena tahan ward. Esok hari pecah air ketuban dan bersalin..

Mcm saya xde tanda lgsg turun. Tapi terus sakit contraction berterusan. Download contraction apps dekat phone. Kalu sakit semakin kerap mmg one of tanda jugak tu.

Baby blajar buka pintu punggung tu... Dah nak dekat due sis kan, kalau dlm 2..3 hari ni ada tanda kluar darah or air ketuban mengalir, terus pegi hospital ya...

4y ago

Sama-sama ☺️☺️

Jgn meneran sis, tu petanda dh nak dekat sgt dah tu,mungkin bukaan dh trbuka tu,rasanya kalau g hospital dh kena warded ni. Better pergi hospital.

Dah ada tanda bersalin ka? Mcm turun darah ka..air ketubah ka..kalau xsure boleh terus p hospital..

Main2 baby nye...tp hati2...lain org lain cara die..klu X tahan terus g hospital ye...

Kalau sakitnya bkn 5mnit skali dtg maknanya blm nk bsalin lg tu awk...tu kontraksi palsu

Ni mcm dh tiba masa nk bersalin sis..

4y ago

Saya dulu pagi rasa sakit kat pinggang dan punggung.. Tghari kluar darah. Ptg trus beranak 😂

Dah g hospital blm tu?