Kulit perut gatal

Hi mommy . Boleh ker kita sapu lotion vaseline dekat perut ? Strech mark saya ni dh makin teruk dan menjadi saya tengok . Lepastu rasa makin gatal pula 😭 Saya ni dh nak masuk 25w . Strech mark tu mmg ada sblm strt preggy sbb saya ni berisi sangat , tp sebelum preggy tak lah steruk skrg strech mark tu . Saya tgk makin hari makin merekah , makin merah , dan gatal pula area pusat saya tu . Ada tips tak supaya tak gatal dan bertambah banyak selulit tu? 😭

6 Balas

sy PON ada masalah yg sama, first pregnancy, obes. stretch mark hitam gelap kat bawah perut peha dan tepi pinggang. gatal tak payah ckp la. risau sebab kakak sy stretch mark putih. kenapa sy punya hitam pekat. Skrg pakai palmer.

1y ago

tak ada.. sama je 😂😂 dgr org ckp. stretch mark hitam ni susah nak hilang

Kalau nak jimat beli minyak bby johnson tu atau minyak zaiton jenama safi. Tu pun okay. Pakai hari2. Kalau nak jimat la. Sbb yg betul2 utk stretch mark mmg harga agak pricey.

boleh je. sy dri ank 1st pakai mcm2 asalkn function dia melembapkan dn selamat. now ank number 4 takde lgsung stretch mark, sy amalkn dri awal kandungan sapu kt perut

boleh sapula..kalau x beli krim stretchmark jnis palmers ..tu pun bagus juga

Sy sapu minyak kelapa dara utk kurg kan gatal…xpun minyak zaitun

1y ago

Ok je…kurg gatal…ade tgk 1 vid doktor ni…sapu minyak ape pun boleh..sb boleh mengurangkan gatal…kalau stretch mark tu mmg xboleh nak elak…dan lebihkan minum air masak untuk elak dehidrasi…rajinkan sapu minyak atau losyen untuk elak kulit kering

Beli body lotion amway. Allano