Pampers untuk peha tembam

Anak sy baru 4 bulan berat 7kg. Sekarang pakai huggies saiz m. Masalahnya dia ketat kat peha sampai merah kat celah kangkang. Patut upgrade saiz atau mommy2 ada suggestion brand lain yg ok untuk peha tembam selain huggies dan drypers wee wee?

6 Balas

Anak saya masa 3 bulan berat 7.4kg...pakai pampers drypers saiz M,mmg nampak ketat kat paha...saya tukar saiz ke L ...alhamdulilah ok dgn dia,tak bocor, tak ketat,nampak selesa..skrg dah masuk 4 bulan dah ank masih pakai saiz L ,masih tak tukar lagi jenama pampers..

1y ago

ok kalau mcm tu sy try beli saiz L la pulak 👍

Ank sy pun sama,paha besar 😆 dari tape L sy tukar ke Pants L.Ni tgh nak mnyendat jugak nak 🤦🏻‍♀️ Rsnya kne beli xl dah 🥴 Sy pkai brand huggies 🤗

1y ago

pants besar sikit ye dari yg tape? sy dah beli saiz L tp tukar brand petpet. cutting huggies ni mcm kecik la sy rasa 😅 kalau x ok jgk nnti sy try beli pants pulak.

Cuba letak vaseline ms pakai lampin. Anak sy 3 bulan dh 7kg... Peha mcm drumstick ayam. Letak vaseline xdelah bergesel sgt smp merah

1y ago

skrg sy letak sudocrem. tp mcm kesian la kalau hari2 bgesel kan 🥲

tukar size pampers sis. kesian anak

Tukar pmprs lain..

x cuba jenis pants?

1y ago

belum cuba. nnti sy try 👍