Bersalin awal atau lewat

Hi mommy's... Bole sya tahu. Mommy pregnant pertama kali. Bersalin paling awal berape minggu? Sya skrg dh 32 minggu. Boleh share pengalamam mommy.. sya agak nervous lak sejak masuk trimester ke 3 ni. #ingintahu #firstbaby #firstmom

22 Balas

siap sedia ja awak. boleh pack barang2 hospital siap2🥰. doa awak bersalin masa baby dh matang okay. 1st baby - baby lahir 38weeks 2day. sehari sebelom bersalin turun tanda lendir darah around 6.30pm mcm tu. nasib baik mmg dh balik kerja. then terus pergi hospital bila doctor buat ctg dgn check bukaan belom ada lagi. doctor bagi balik. sbb mmg xrasa sakit pape lg cuma doctor pesan minta pantau. incase rasa sakit terus ke hospital balik. Esok pagi around pukul 10am tu baru start rasa sakit dan terus ke hospital doctor check dh 4cm. around 4stgah pm mcm tu baby lahir. hampir ceaser, rezeki dpt normal dlm bilik operate

2y ago

aamiinn..terima kasih sis🧡 begitu jgk dgn awk nt.