Misscariage

Hi mommy, betul ke klu dnc akan ada risiko kebocoran rahim? Doktor bgtau td klu buat dnc ada risiko kebocoran rahim

6 Balas

tu procedur yg wajib doc bgtau sis. dia mesti bgtau apa risiko . bkn 100%. klau 100% org dnc akn kebocoran rahim mesti ada cara lain. ramai je yg dh dnc adan ramai yg kna double dnc. contoh mcm bersalin czer, doc pesan jngn rapatkn kelahiran rahim boleh pecah kn? tpi brapa ramai yg jrak ank xsmpai 2thun tpi mengndung lgi. gitulah umpamanya.

baru tahu pula ada risiko dia. sbelum ni pernah keguguran. x buat dnc sbb gugur kuar sendiri. scan blk kat rahim, mmg clear.

3mo ago

ada. kena aktif. jangan buat kerja berat sangat. Masa saya dulu saya main kejar kejar dengan anak buah. angkat bakul baju. alhamdulillah malam tu dia keluar sendiri. semoga permudahkan urusan sis 😊

betul. apa2 medical procedure akan ada risiko dia. kena timbang tara benefit/risk sama2 dengan doktor.

klu dktr tu buat sambil lewa/tak fokus.

betul