Rahim kecil

Saya skrg 37weeks..dari usia 33weeks lg doktor cakap perut saya kecil bila scan baby besar ok air ketuban pun cukup. Yg terbaru tadi ukur tinggi rahim saya 33cm je smpai kena rujuk dktor lagi. Ade risiko ke ye klu tinggi rahim kurang? Ada efek dekat baby tak?

2 Balas

Salam sis, sy mngalami hal yg sama. Kurang smpai 5. Skrg sy 31 mnggu, tp tnggi rahim 27 je.. N perut sy pn mmg nurse slalu ckp kecik. Nk tahu prkembangan sis, baby sihat ke n normal ke tu? Atau prlu dirisaukan? Tq sis

Xdela

4y ago

Setiap kali checkup mesti nurse ckp perut sy kecik2. Dah mula rasa risau hmm 😔