Cramp perut & kaki

Hi mommy ada xyg sama mcm saya. 2 ari ni bawah perut cramp .. dan bila tidur kaki krem berkali2... sy baru 27w.. kalau cramp bawah perut tu, nk berjalan pun sakit, terbersin dan terbatuk apatah lagi.. knp ye

1 Balas

Pergi jumpa doktor untuk pemeriksaan. Mungkin nutrien kurang dlm tubuh puan. Tinggi kan kaki semasa tidur dan buat stretching kaki kerap sesuai kehamilan. Kerap buat senaman kegel. Pastikan puan ambil makanan cukup nutrien. Minum air kosong secukupnya. Ubat jika ada di bekalkan doktor, makan ikut arahan