HB Low dri awal pregnancy sampai bersalin.

Hi mommy, ada tk mommy kat sni yg hb low from beginning till bsalin walaupun dh mkn mcm² utk naikkn hb and dah tukar mcm² ubat? Sy risau sgt² dah mkn/minum everything for HB..tpi still low jgk.

35 Balas

saya dari pregnant anak 1st sampai la yg no 4..dari awal sampai la bersalin HB low..macam² makan tetap mcm tu..Tp Alhamdulillah semuanya Allah mudahkan bersalin.

Saya sebelum pregnant memang dah kurang darah..then masa pregnant saya try calla milk alhamdulillah bacaan hb okay dpt 13. Awk try la

1mo ago

Semua susu jgn amalkan sebab ada kandungan gula . Walaupun depa cakap takda gula tetap ada gula . Jambu, bayam jgn amalkan nanti anak akan ada sawan . Makan buah delima dan amalkan gaya hidup sihat no more fast food , dessert and something viral .

hb sy mula² 13,pastu turun 10,turun lg 9...masa hari raya mkn rendang kerang,tetiba hb naik 11..skrg ni slalu ambik kerang ngan hati ayam je..

Jgn mnum teh kopi milo horlick nescafe ni semua ada caffein. Mnum air kosong, jus buah dan paling penting jus buah delima. Mesti naik try lah

makan kerang, hati lembu, buah jambu batu, buah delima.. kena stop terus caffein - coklat pun stop dulu.. masa sy buat ni, naik hb sy..

Hb saya x peenh tinggi paling2 pon 10 ini pon payah dlm sethun tu boleh kira brp je sbb saya ada thalasemia… kak sh check Thalasemia x?

amalkan mkn buah buahan seperti jambu batu,delima.mkn tiap2 hari.insha Allah naik hb.elakkan minuman berkafein

Saya hb low dari awal sampai akhir trimester. Paling tinggi pun 11.4. Itupun sbulan 2 nak beranak baru naik

same like me dari awal pregnant smpai brsalin HB low..Tapi alhamdulillah semua allah dipermudahkan

biras saya mcm ni. last² memang kena cucuk masuk iron dalam badan sbb kalau tak nnt baby premie