Alahan Terukkk

mommy ada tak yg alahan tak boleh nak memasak? masuk je dapur terus rasa mual teruk. selera makan pun terbantut. bila tengok makanan rasa mual sgt sgt. lagilah bila tengok nasi adoi hm kesian husband. dia punya makan pun tak terurus dah skrg hm#firstbaby

22 Balas

Ada.. sy 3 pregnancies, semua alahan.. nasib badan😅.. alahan nye pulak smpai hujung2 2nd trim baru btul2 hilang.. ikt nasib.. sebbtu tiap kali pregnant berat bdan total tak pernah naik byk.. smpai due bersalin pon pling byk naik total 6 kg je spnjg ngndung.. Lepas dh baby keluar.. fuh mcm magic.. segala mak nenek alahan hilang.. Sabar ye sis.. sy faham perasaan & ketidakselesaan alahan ni.. & sy takkn sesekali ckp org yg kena alahan ni ngada2 or terlalu ikt hati.. huhu.. sebb ni semua ujiannn dr Allah.. mmg Allah tarik nikmat sihat & selera makan.. PALING PENTING HUSBAND YG PALING KENA MEMAHAMIII.. INSYAAllah terubat sikit rase..

2y ago

Hahaha... itulah.. mcm2 peel kan time preggy.. ade yg jenis asal preggy je suke baking2 la, try mcm2 resepi la.... 😀