Alahan Terukkk

mommy ada tak yg alahan tak boleh nak memasak? masuk je dapur terus rasa mual teruk. selera makan pun terbantut. bila tengok makanan rasa mual sgt sgt. lagilah bila tengok nasi adoi hm kesian husband. dia punya makan pun tak terurus dah skrg hm#firstbaby

22 Balas

saya pun mcm ni jgk.. alahan teruk, bau ayam & bau goreng2 mmg tak boleh langsung.. mesti loya2 tekak.. suami terpaksa beli bungkus makanan untuk kami..

saya pun sama..xmasak sbb rasa xlarat sgt..bila bau jiran masak,cpt2 tutup hidung n sembur pewangi..aduhai teruk betul pregnant kalini

sama la dgn saya..sekarang dah 7w..bau nasi pon x boleh..hari² beli makanan...dia pya loya tu,allahuakbar..sabar je la..

Same here 🥲 pening muntah je kalau nak ke dapur. Nak masak tak lalu.. sekarang beli makanan luar je.. kesian suami

3 bulan sy x masak..xleh makan yg berminyak..nk yg rebus n bakar2 je..dh mcm berpantang lak😅

masa 1st baby sya alah mcm ni. smpai lembik terbaring je 4 bln jgk.. msuk trimeter ke2 ok

saya pun sama alahan klau msok dpor mau ttup hidung tgk bau wap nasi pun xboleh

saya pon mcm tu,masuk 5 bulan baru boleh masak sbb alahan bau mknn dah hilang

saya semenjak masuk trimester ke 3 ni teruk betul sbnya malas nak masak😂

Ya sama je macam saya selalu macam ni dr cakap Baby Boy. 😅