Positive GBS

Hi mommy, ada tak mommy yang pernah gbs. Boleh tak share pengalaman bersalin korang. And condition baby macam mana? Ada tak tips apa apa 🥺

1 Balas

Hi sis. saya 1st time mom. masa pregnancy haritu saya positive gbs dan juga beta-talassemia carrier. saya takda apa2 tips, just follow je arahan doc & nurse. kalau keputihan teruk sangat sampai tahap gatal2 dan berbau, inform pada doc. kadang diorang akn bagi ubat insert dlm faraj atau ubat makan. cuma nanti masa dlm labor room, doc akan on antibiotik kat kita, utk mengelakkan jangkitan kuman gbs tu drpd kena ke anak. sentiasa pantau keadaan baby dlm kandungan, cukup gerakan ke tak.. anything yg pelik atau was-was, segera rujuk doc ye

2y ago

Doc ada bagi ubat insert faraj tu, tapi lepastu still ada lagi keputihan 🥺 tak tahu nak buat apa dah hm