39 Weeks 2 Days

Hi mommies.. Sy sekarang dah 39weeks 2days.. Belum ada tanda lagi ? .. Sy Mommy GDM on D/C so tak boleh over due.. Due sy, 23/12 ni.. Kalau boleh, tak mau la tunggu due kena paksa induce.. Setakat ni cuma sakit bahagian kelengkang dan bawah perut saja.. baby gerak masih aktif.. Last check bukaan masa 37weeks belum ada bukaan juga.. Any tips or suggestions? Thank you in advance.. ?

1 Balas

Jangan takut, saya pun ada tapi saya kena induce masa minggu 38. Memang sakit tapi sabar, masa saya doctor yang bagi tarikh. Tapi kalau boleh, I lebih mau dia sakit sendiri.

4y ago

Itu lah.. masa kamu induce tu ambil masa berapa lama utk ada bukaan?