39week 6day

Due 30/12 belum ada apa² tanda.. check bukaan tiada bukaan lagi.. serah diri 2/1 .. kalau paksa bersalin selalu induce or emergency czer?..#firstmom

2 Balas

Tapi kalau induce tapi bukaan lambat dan menyebabkan baby stress kemungkinan czer

dktr akn buat ultrasound, check jalan..klu ibu dan bby ok, proceed induce dulu.

9mo ago

Sya sambung ayat sis ya, klu x jalan juga induce then bru dctor cek ctg baby n mommy, of everything okay.. proceed induce by other method klu still poor progress akan czer la