Pergerakan Baby

hi mommiesss, saya nak tanya. normal ke kalau usia kandungan 18weeks belum ada rasa apa apa pergerakan dari baby 🥹 risau pulak sebab pernah misscarriage before this & masih trauma

22 Balas

Dr ada cakap tak uri sis dekat mana? Kalau belah depan mmg tak rasa awal sbb bila baby kick seolah-olah macam uri tu bertindak macam bantal. But dont worry baby kick je cuma mommy akan rasa lambat sikit. Kalau uri belah belakang mommy akan rasa awal sbb baby kick direct dekat dinding kulit kita. Seawal 16w boleh rasa insyaAllah

normal pglmn sy ank first 19-21w mcm tu la bru sy rse xingt sgt dah.ank second dlm 18w mcm tu.skrng anak ktiga dlm 17w mcm tu sy dah rse tp halus2 je.ada mse kita bnyk bgerak mmng x prasan baby ada gerak. semoga ibu dan kandungan baik2 aje aamiin.

Mse 12mggu dh rase baby gerak.Sy miscarriage mse 14mggu. Tumpah darah . Bila baby 17mggu sy tk rase baby gerak 2hari x rase.. sy pergi scan dekat swasta.rupenye baby songsang sbb tu x rase baby gerak.. doc ckp normal je nnti baby pusing balik

Hi sis. Takda apa tu. If anak pertama, memang lambat sikit nak rasa pergerakan dia. Kalau rasa pun, dia rasa macam angin angin butterfly. Hehe. If anak no 2, selalunya cepat juga la rasa. InshaAllah takda apa tu. Jangan fikirkan sangat ok

normal wak . lain mummies lain week dia akan rasa .. ada org rasa awal . ada org rasa lambat . but as long as heartbeat ada semuanya baik baik je . macam sya 27 week bru rasa kick baby dalam perut

saya 20 weeks baru jelas rasa kick. 18-19 weeks tu ada rasa tapi macam ye tak ye je sebab sangat slow rasa macam angin biasa je so bagi saya masatu memang saya tak rasa kick lagi

sya 17 weeks sis first baby juga sama blum rasa any pergerakan lagi .in shaa allah sis .kta fikir yg baik2 okay .moga allah jaga kta dan juga baby dlm kandungan .

normal je sis.sy kandungan dh 6bln baru rasa pergerakan.sbb perut tebal.ada kwn yg preggy 2 bln dh rasa pergerakan.sbb kwn Sy kurus.perut x tebal org kata 🤭

Normal sis. Saya first mom, kandungan 21 keatas baru saya rasa baby kick 🤗 so relax2 je ya. Enjoy the journey, jgn stress2 okey.

Normal sis, saya start rasa baby gerak 21 weeks macam tu. Depends pada setiap orang, ada cepat ada lambat sikit