Bayi 7m+ mengempeng

Hi mommies..saya nak tanya..anak dah dh 7m+ tapi bila saya hilang sekejap jer...dia terus melalak mcm kena dera even dduk dgn ayah dia..bila dia nmpk saya depan pintu jer terus dia nangis & jerit2...nk buat mcm mana yer? saya nk kerja ni..risau pengasuh tak boleh jaga..ada suggestions tak mommies2..terima kasih

1 Balas

slow2 ajar dia.. bila dia dah tido tu terus tarik susu , jgn tunggu.. biar dia tak terbiasa tido smbil mngempeng.. dan biar dia tido dia tak rasa ibu dia ada kat sebelah.. mula2 mmg dia akan menangis.. lama2 dia akan biasa .